Kokosowa zupa tajska

Nie ma nic lepszego niż ciepła miska zupy w chłodny jesienny dzień... a przynajmniej tak mi mówią! Ja jestem dziewczyną z Florydy, więc muszę udawać, że to rześka, chłodna noc. To, czego nie muszę udawać, to moja miłość do tej Kokosowej Zupy Tajskiej. Jest ciepła, pocieszająca i możesz zrobić duży przepis i podzielić się nim z przyjaciółmi.

Robiłam tę zupę więcej razy niż mogę zliczyć i nigdy mi się nie znudziła. Kocham je tak bardzo że zawierałem je w mój nowej książce, Prostych zielonych posiłkach. Próbuje ten polewkę i jeżeli ty kochasz je, ty znajdujesz więcej przepisy właśnie jak ono w Prostych zielonych posiłkach. Jest ona już dostępna we wszystkich Twoich ulubionych sklepach.

DLACZEGO MAM OBSESJĘ NA PUNKCIE KOKOSOWEJ ZUPY TAJSKIEJ

  1. Kiedy używasz składników takich jak pełnotłuste mleko kokosowe, zwiększasz moc swojego mózgu, nie zdając sobie z tego sprawy. Mleko kokosowe dodaje zupie kremowości, za którą można umrzeć!
  2. Tajska kuchnia jest jedną z moich ulubionych, a curry robi różnicę w tym daniu.
  3. Kokosowa Zupa Tajska to coś więcej niż zupa rosołowa. To obfita i kremowa zupa, która sprawi, że poczujesz się ciepło i niewyraźnie w środku!
  4. Dodanie chrupiących nerkowców do zupy przed podaniem nadaje jej idealnej chrupkości i słoności, której potrzebujesz.

OPIS

To moja ulubiona zupa wszech czasów - i wiele rawkstars się z tym zgodzi! Nie miałam pojęcia, jak głęboko może sięgać moja miłość do zupy, dopóki nie zrobiłam tej. Przynosiłam ją na przyjęcia obiadowe i zawsze jest hitem.


SKŁADNIKI

SKALA1x2x3x

  • 4 puszki (każda po 13 uncji) mleka kokosowego
  • 4 łyżki stołowe czerwonej lub zielonej tajskiej pasty curry
  • 2 łyżeczki czystego syropu klonowego
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 1 filiżanka bardzo cienko pokrojonej marchewki
  • 1 filiżanka cienko pokrojonych grzybów baby bella
  • 2 cukinie pokrojone w spirale

Do serwowania

  • 1/2 szklanki surowych nerkowców, posiekanych
  • 1/4 szklanki pokrojonej szalotki
  • 1 papryczka chili serrano, cienko pokrojona
  • 1 limonka, pokrojona w cząstki

INSTRUKCJA

  1. W dużym rondlu, ubij razem mleko kokosowe i pastę curry.
  2. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Wymieszać syrop klonowy i sól.
  3. Dodać marchewkę i grzyby i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub do momentu, gdy marchewka zmięknie.
  4. Dodać makaron z cukinii. Spróbować i dodać więcej soli, jeśli potrzeba.
  5. Przełożyć do miseczek i udekorować nerkowcami, cebulą, papryczką chili i cząstkami limonki.
  6. Podawać natychmiast.

Story Page